EVS

 outdoor 046_okjpg

Serviciul european de voluntariat

Serviciul european de voluntariat (SEV) sprijina serviciul de voluntariat transnational al tinerilor.
Aspira la dezvoltarea solidaritatii si promoveaza toleranta intre tineri, in primul rand dorind sa intareasca coeziunea sociala in Uniunea Europeana. Promoveaza cetatenia activa si intensifica intelegerea reciproca intre tineri. Aceste obiective generale trebuie sa fie indeplinite prin:

 

  • sprijinirea participarii tinerilor in diferitele forme ale activitatilor voluntare, ambele in cadrul sau in afara Uniunii Europene,

     

  • oferirea de oportunitati tinerilor pentru ca acestia sa-si exprime angajamentul prin activitati voluntare la nivel european si international,
  • implicarea tinerilor in actiuni ce cresc solidaritatea intre cetatenii Uniunii Europene,
  • implicarea tinerilor voluntari in activitati tip non-profit fara a fi platiti, pentru beneficiul public general al altei tari decat cea de rezidenta.

Serviciul european de voluntariat este un serviciu de “invatare”: prin intermediul experientelor de invatare non-formala tinerii isi imbunatatesc si/sau capata competente pentru dezvoltarea personala, educationala si profesionala, cat si pentru integrarea lor sociala. Elementele de invatare constau intr-o definitie reciproc agreata a: rezultatelor asteptate in urma invatarii, a proceselor si metodelor, a certificarii competentelor capatate, a participarii voluntarului in ciclul de pregatire SEV si continua dezvoltare a sarcinilor, sprijinul lingvistic si personal, incluzand prevenirea situatiilor de criza si mecanismul de gestionare al acestora.

Asociatia YMCA Baia Mare a primit acreditarea ca organizatie de trimitere, gazduire si coordonare pentru Serviciul European de Voluntariat- program Tineret in Actiune al Comisiei Europene. Tinerii care doresc sa desfasoare un stagiu de voluntariat intr-o tara straina sau tinerii straini interesati sa activeze in cadrul organizatiei noastre o pot face prin intermediul nostru. O extraordinara  oportunitate pentru a cunoaste culturi noi, de a comunica cu oamenii, de a desfasura activitati comunitare, de a dezvolta abilitati personale, profesionale si sociale! O experienta de neuitat!

Iata linkul:  http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=62000253201

  1. No comments yet.
(will not be published)